วันพฤหัสบดีที่ 3 พฤษภาคม พ.ศ. 2561

เขียงแยกสี,ความสำคัญของการแยกสีเขียง,Colors_Cutting_Boards,



เขียงแยกสี,ความสำคัญของการแยกสีเขียง,Colors_Cutting_Boards,


#
เขียงแยกสีนั้นสำคัญไฉน
 ทำไมเราต้องใช้เขียงแยกสี
Color-coded cutting Boards
ปัญหาสำคัญคือ การปนเปื้อนบนเขียง การที่เราเอาตัวหนึ่งไปหั่นอีกตัวหนึ่ง มันจะมีเรื่องการปนเปื้อนของเชื้อโรค่
(ได้ข้อมูลจาก FB:Food Hygiene Asia)
Preventing Cross Contamination on Chopping Boards การป้องกันการปนเปื้อนบนเขียง Someone who works with food knows how important it is for everything to be clean and to use the proper tools. When handling foods, itis essential that it is done safely to prevent bad bacteria from one food contaminating another food. The prime reason this is usually because of cross contamination that occurs on a cutting board. Those that don’t work with foodmay not realize that a separate board needs to be used for each type of food to keep it safe.
ผู้ที่ทำงานเกี่ยวกับอาหารย่อมรู้ว่าทุกสิ่งทุกอย่างมีความสำคัญที่จะต้องทำความสะอาดและใช้เครื่องมือที่เหมาะสม เมื่อต้องจัดการกับอาหารปัจจัยหลักที่สำคัญและปลอดภัย คือการป้องกันเชื้อแบคทีเรียที่ไม่ดีปนเปื้อนจากอาหารอย่างหนึ่งไปสู่อีกอย่างหนึ่งเหตุผลสำคัญ คือ ส่วนมากการปนเปื้อนนั้นมักเกิดบนเขียง ผู้ที่ไม่ได้ทำงานกับอาหารโดยตรงมักไม่ตระหนักว่าจำเป็นต้องแยกเขียงใช้กับอาหารแต่ละประเภทเพื่อรักษาความปลอดภัย
A different chopping board is needed for each type offood that is used. Raw meat cannot be cut on the same board as cooked meat and vegetables cannot be cut on the same board as raw poultry. This is a safety and health hazard and using colour-coded boards will help you keep track of which food is cut on which board. This cuts down the chance of contaminating one food with the bad bacteria of another.
#การแยกสีของเขียงสำคัญ มากในเรื่องไฮยีน
ดูรายละเอียดเขียงแยกสี ได้ที่: http://bit.ly/Cutting_bords
more detail :http://bit.ly/Cutting_bords

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น